Hvordan støtter Totens Sparebank lokalsamfunnet?

Som lokalbank har vi både mange muligheter og et stort ansvar i lokalsamfunnet. Vi kjenner vår region bedre enn de fleste, både i form av arrangement, bedrifter og privatpersoner. Ofte er personene vi møter i bankhverdagen folk vi kjenner privat også, enten det er en nabo eller noen som jobber på lokalbutikken. I små samfunn er det ekstra viktig at vi som kan bidra, gjør nettopp det.

Vi i Totens Sparebank har nedfelt i våre verdier at vi skal bidra til vekst og utvikling i vår region, og være en aktiv medspiller i å fremme gode bo- og arbeidsplasser. Med utgangspunkt i dette bidrar vi på mange ulike arenaer i lokalsamfunnet, både i stor og liten skala.

God stemning på standen vår på Sjoggs Market under Lillehammer2016.

God stemning på standen vår på Sjoggs Market under Lillehammer2016.

Året startet med det største arrangementet som har vært i Mjøsregionen på lang tid, Ungdoms-OL på Lillehammer i februar. Vi var en av sponsorene for det som må sies å være et meget godt gjennomført arrangement – all honnør til de som bidro til at det skulle bli en suksess! I tillegg til å bidra økonomisk og med arbeidskraft til arrangementet hadde vi også en stand i Haakons Hall på Lillehammer der de besøkende kunne komme innom for å delta i konkurranser, spille curling, lade mobilen og slå av en prat. For vår del ser vi på dette som svært vellykket, vi kom i snakk med veldig mange hyggelige mennesker, og det var generelt veldig god stemning på Lillehammer disse februardagene – slik det skal være i riktig OL-ånd!

Vi arrangerte også en aktivitetsdag på Gjøvik i forbindelse med OL-kortbaneløpene i Fjellhallen. Her inviterte vi sponsoratene våre til å høre på et spennende foredrag fra Kjetil Andre Aamodt før vi tok turen til Fjellhallen der alle fikk mulighet for å prøve kortbaneløp på olympisk is etter at OL-utøverne hadde fullført konkurransen.

Mottakere av talentstipend 2016, det er mange flinke folk i regionen vår!

Mottakere av talentstipend 2016, det er mange flinke folk i regionen vår!

Ungdoms-OL var selvsagt et unikt arrangement som vi valgte å sponse da det passet perfekt med bankens stadig økende satsing på ungdom. I tillegg til dette og mange andre sponsorater, har vi både en årlig gaveutdeling og tre årlige stipender som vi deler ut til talentfull ungdom innen kategoriene kultur, idrett og utdanning. Via disse ordningene støtter vi alt fra Eina Bygdeungdomslag og Viken Musikkforening, via Gjøvik og Toten Sportsfiskeklubb og Gjøvik Hockey, til Maren Lundby og Raufoss Idrettslag. Totalt deler vi ut rundt 7 millioner kroner årlig til ulike lag, foreninger og organisasjoner i vår region!

Den 15. mars gikk årets sponsortreff av stabelen på Sillongen.  Det var ca 100 representanter fra alle lag og foreninger vi sponser tilstede.  Vi hadde besøk av adm.dir. for Ungdoms-OL, Tomas Holmestad, som fortale om de vellykkede lekene på Lillehammer. Torbjørn Dyrud spilte, og vi delte ut Sponsorprisen som i år gikk til Eidsvold Værks Skiklub.

Bilde fra vårt årlige sponsortreff. Her snakker Maren Lundby og Petter Kristiansen med banksjef Odd Fjellby.

Bilde fra vårt årlige sponsortreff. Her snakker Maren Lundby og Petter Kristiansen med banksjef Odd Fjellby.

Av konkrete arrangement har vi til nå i år sponset blant annet 3v3 fotballturnering for de minste på Lena Stadion, TotenbankCup i langrenn for 11-14 åringer, og selvsagt velkjente Urbane Totninger i juni/juli.

De minste i samfunnet må så klart ikke glemmes. Vi syns det er flott at barn og unge oppfordres til aktivitet i hverdagen, og har gitt barnehager og barneskoler i området gratis medaljer som de kan dele ut på sine aktivitetsdager. Hvert år får også de som begynner i første klasse på barneskoler i området en gratis refleksvest og pennalhus, i tillegg til en fin lekseplanmappe med skolerute med oversikt over hele skoleåret med ferier og helligdager.

Årets næringslivsdag på Kapp hadde "Mat fra Toten" som tema.

Årets næringslivsdag på Kapp hadde "Mat fra Toten" som tema.

Som en lokal pådriver ønsker vi at næringslivet i regionen også skal nyte godt av samarbeidet med banken. Hvert år arrangerer vi næringslivets dag der vi inviterer våre bedriftskunder til en dag med faglig påfyll og moro. I år var tema for dagen «Mat fra Toten», og vi hadde et stort opplegg med stands fra lokale bedrifter som fikk vise seg frem. Rune Flaen, Adm. Dir. i Bama AS holdt foredrag, og det samme gjorde Arne Hjeltnes m.fl..

T.v.: Bilde fra vår stand under nattåpent på Gjøvik. T.h.: Stand på Lenadagene.

T.v.: Bilde fra vår stand under nattåpent på Gjøvik. T.h.: Stand på Lenadagene.

Banken bidrar også ofte når andre organisasjoner står bak arrangementer. Blant annet har vi hatt stand på sommerdagene på Lena, Sundet-dagene i Eidsvoll og nattåpent på Gjøvik den siste måneden. Sammen med Trygg Trafikk og Politiet m.fl. fikk vi være med på Russeglatta 2016, det er viktig at ungdom (og voksne!) har fokus på sikkerhet på veien. Vi syns det er moro å komme i snakk med kundene også utenom banklokalet, og vi opplever at kundene også ser på dette som positivt. Spesielt når vi stiller med morsomme konkurranser og godteri på standen, så stikk innom oss neste gang vi er i nærheten! :)

Skibladner er årets sommerbåt på NRK.

Skibladner er årets sommerbåt på NRK.

I uke 28 er Mjøsas Hvite Svane, Skibladner, årets sommerbåt på NRK. Vi er heldige som har et velkjent ikon som Skibladner i regionen vår. Vi stiller opp på flere av de ulike stedene den gamle damen legger til kai, håper så mange som mulig gjør det samme slik at dette blir en skikkelig folkefest i innlandet!

PS: En stor gratulasjon til Eidsvoll 1814s u17 som er fersk norgesmester, hilsen stolt sponsor :)

Vi er her for deg!

 

Dag Einar Steinsåker er digital markedsfører og merkevarebygger i Totens Sparebank.
Send epost: d.steinsaaker@totenbanken.no

 

Comment