Delt glede kan gi dobbelt glede

Hei igjen :)

Nå er april her – klarte du å lure noen med en aprilsnarr? Eller ble du kanskje utsatt for tull og fanteri selv? I skrivende stund er det fremdeles noen dager til april, men regnet har de siste dagene tæret veldig på snøen i Lillehammer. April er måneden hvor det for alvor skjer en synlig overgang fra vinter til vår og her til gards begynner det å nærme seg våronna. For de som ikke allerede vet det, våronn beskriver de faste vårarbeidene i landbruket. Våren innebærer som regel en liten våronn eller klargjøring til varmere vær i et hvert hus og hage. Enten det er snakk om dekkskift på bilen, nedpakking av de tykkeste vinterklærne eller å børste støv av hagemøblene. Et slikt sesongskifte gjør gjerne at folk leter og rydder mer i egne ting og det er ofte da mange oppdager ting man ikke husket at man hadde, eller finner ting man ikke trenger lenger. I dette blogginnlegget ønsker jeg å fokuserer på punkt nummer 7. fra det første blogginnlegget mitt - Del på godene og selg eller gi bort det som ikke brukes.

Ved mer fokus på å dele, finnes en rekke måter man kan spare litt penger og samtidig føle at man får enda mer igjen for det. Under har jeg skrevet opp noen metoder jeg mener er både realistiske og som kan gi noen positive resultater i form av både sparte kroner og økt glede.

Del din kompetanse
Mangler du utstyr eller kunnskap for å skifte dekk på bilen, men kjenner noen som kan hjelpe deg!? Inngå en deal med naboen eller kompisen din om at han eller hun skifter dekk for deg, mot at du lager middag, vasker boden til den som hjelper, stiller bil til disposisjon på turen dere skal på sammen, setter inn skiene med lagringsglider eller kjøper inn noen vårblomster til vedkommende som gjør deg en eller annen tjeneste. Her finnes det mange mulige måter å gjøre en fin byttehandel med noen du kjenner.

Del klesskap eller annet utstyr
Del på klær, men også annet utstyr eller ting som egner seg for deling. Dette vil naturligvis fungere best dersom det er flere jevnaldrende som bor sammen. Vi mennesker er rare fordi vi vil som regel ha det vi ikke har, eller det vi ikke kan få. I tillegg ser vi oss ofte lei på vårt eget. Eksempelvis kan et klesplagg du er skikkelig lei av, være et klesplagg andre synes er kjempefint. På denne måten kan en fin og rimelig måte å fornye garderoben på, være å bytte med familie og venner, legge ut for salg på torget på finn.no eller på lokale sider for kjøp og salg som det finnes mange av på Facebook.

Del transport
Det vil lønne seg å samarbeide om bilkjøringen, samtidig som det er mer miljøvennlig. En deal kan være å dele på drivstoffutgiftene eller at passasjerene ved kortere turer betaler parkeringsavgiften. Når det gjelder betaling av parkeringsavgift vil jeg anbefale appen Easypark, så fremt det er mulig å bruke der du står parkert. Det er ikke alltid du vet på forhånd hvor lang tid det tar hos tannlegen, hos frisøren eller på et jobbintervju. Easypark er derfor genialt og gjør faktisk at du kan spare noe kroner ved at du selv kan avslutte parkeringen når du er tilbake i bilen, i stedet for at du putter på flere kroner ekstra bare for sikkerhets skyld.

Del abonnement
Abonnerer du på aviser eller magasiner vil det fort koste deg mye penger. Et alternativ for å spare penger kan være å gå sammen med andre som bor i nærheten og abonnere på en av avisene eller bladene hver og bytte når de er ferdiglest.

Del hus og hytte
Lei ut leiligheten eller hytten når den står tom. Airbnb er en av flere nettsider hvor du kan leie ulike bosteder av privatpersoner i over 190 land i verden. Her har man både muligheten til å legge ut gratis annonse for egen bolig eller hytte. Selv skal jeg en tur til USA nå i april og skal teste ut hvordan dette systemet fungerer. Gleder meg! Airbnb har selvfølgelig også en egen app ;)

Del mat
Dersom du skal lage en ordentlig middag fra bunnen av vil det som regel lønne seg å flere sammen og dele kostnadene ved matinnkjøp. Mye deling vil kunne by på enkelte utfordringer når det kommer til hvem som skylder hvem av penger. Til slutt vi jeg derfor komme med et siste delingstips - Last ned appen som heter ”Delregning”! Dersom dere ikke ber om å dele opp beløpet umiddelbart ved kjøp i kassen, eller vippser/snapcasher penger til hverandre direkte etter et enkeltkjøp, kan denne appen hjelpe dere å holde kontroll over tid. På ”Delregning”-appen kan man for eksempel lage et eget lite regnskap for hele ferieturen med vennegjengen, fortløpende legge inn transaksjonene med hvem som betalte, hvor mye og hvem beløpet skal deles på. Så trenger man ikke tenke så mye på delingen hver gang man skal kjøpe noe, men heller betale noe hver og se hvem som skylder hva når ferieturen går mot slutten.

Alt det overnevnte vil som regel komme både deg selv til gode, samtidig som at andre kan få glede av det. Til de som har grublet veldig på svarene på de to ”påskenøttene” i forrige blogginnlegg var svarene SYLTETØY og TOTENS SPAREBANK ;) Til slutt vil jeg minne alle på fristen for å søke på høyere utdanning gjennom Samordna opptak – den 15.april!

Vi blogges igjen i mai! :)

- Stine

Comment